Svårighetsgrader

Funderar du på om en beskrivning är för svår att sticka utifrån dina kunskaper ? Eller kanske du sticka något  med lite utmaning? 

Vi har alla olika önskemål kring detta och vad vi önskar att sticka. Varje grad har en beskrivning med exempel på vilka tekniker som beskrivningen innehåller.

 

* Ny börjare

Är du en ny stickare, är detta beskrivningen som kan passa dig. De kan innehålla räta och aviga maskor, ökningar och minskningar. Du finner stickhjälps videor på vår YouTube kanal som hjälper dig igång med beskrivningar i denna svårighetsgrad.

** Enkel

Beskrivningen för dej som vill ha det enkelt, men är sugen på lite mer. Den innehåller lite tekniker, som tex ökningar, minskningar, omslag och vändningar med german short rows.

*** Medel

Beskrivningarna innehåller lite fler tekniker, tex enkla diagram eller mönsterstickning med två färger.

**** Rutinerad

Beskrivningen kräver att du har erfarenhet och klarar att hålla överblick över många saker samtidigt, tex att du kan sticka mönster samtidigt som du stickar vändningar.

***** Avancerad

Beskrivningen kräver att du har överblick och kontroll över många saker samtidigt. De kan innehålla krävande tekniker, konstruktioner eller monteringsarbete.


De nya svårighetsgraderna gäller från kollektioner som är lanserade från och med 2021. Tidigare blev  svårighetsgraderna indelade i 3 grader: enkel, medel och avancerad. Dessa är placerade bäst möjligt i de nya svårighetsgraderna, men på grund av ändringarna så kommer en hel del design ha svårighetsgrader som inte passar in med de nya. Behöver du hjälp eller har frågor om en tidigare svårighetsgrad hjälper vi dig gärna med detta. Kontakta oss på mail astrid.tedman@sanddnesgarn.no eller ring kundtjänst 0200-588028.