Obs! Kollektioner lanserade från 2024, säljs bara som enkelbeskrivningar och inte i häften.

OM OSS

I dag är Sandnes Garn den största producenten av hand sticknings garn i Nord Europa, med ett av världens mest moderna spinnerier och en av de äldsta fabrikerna i Norge som fortfarande producerar.

År 1888 grundades Sandnes Uldvarefabrik och en rödtegelfabrik byggdes på en hedersplats, mitt i Sandnes, mitt i Vågen. Fabriken var ett tidsvittne till den industriella revolution före den brann ner 1978, och blev sedan uppbyggd igen mellan backar och berg utanför byn. Det har varit flera ägare och namnbyten, fram till att vi fick dagens namn som också speglar att det inte längre bara är ull som går genom vårt spinneri och ut i världen.

Vi bidrar en hel del till andras stick glädje med de 14 miljoner nystan som årligen rullar ut ur fabriken och ger sig ut världen över. När de populära garn kvalitéerna Per Gynt och Fritidsgarn plockas upp i en butik i Oslo, Uppsala, Århus Helsinki, Reykjavik, New York, Montreal eller Torshavn, har de tagit resan från norska får via  tvätt, kardning, spinning, tvinning, hespling, färgning och nystning  i fabriken.  

Alla som är med och skapar garnet, djur och människor, blir väl omhändertagna på bästa sätt, efter stränga välfärdsnormer och krav. För välmående och trivsel.

Hos Sandnes Garn tar vi hand om det mesta själva, och speciellt våra kunder. Vi håller en direkt kontakt med butiker i Skandinavien och sänder dem varor direkt från vårat fabrikslager.  De populäraste garn kvaliéerna har vi som målsättning att alltid ha på lager, och till detta en stor bredd av ny lanseringar som är anpassat till marknaden. Kundtjänst / sälj avdelningen har daglig kontakt med butiker i Norge, Sverige, Danmark och Finland. Butikerna får även besök av våra säljare och Sandnes Garn är också ute på mässor runt om i Skandinavium. 

Island, Tyskland, USA, Canada och Syd-Korea drivs av grossister.

Våran design avdelning reser med jämna mellanrum ut för att hämta inspiration och tar med färger, trender och snitt med sig hem. Några gånger bjuder vi in internationella mode profiler, så skapas det design som får ringar på vattnet, ute i världen. Och så är vi en del av en dynamisk kreativ dialog som omfattar allt fler människor. Idag stickar alla typer av männskor. Hurra!

Med garnet vi producerar och beskrivningarna vi utvecklar, lägger vi skapar glädjen rätt i handen på folk. Antingen följer de beskrivningarna till punkt och pricka, eller så skapar de något helt nytt, som helt plötsligt hamnar i en blogg och sätter igång idéer, som blir till ny design, och kretsloppet blir inte bara komplett det är också otroligt fint.