Information om digitala beskrivningar

Vi har lyssnat på era åsikter och vad ni önskat, och vi är så glada för att vi nu kan erbjuda digitala alternativ för våra stick och virk beskrivningar, lanserade from år 2024. Dessa beskrivningar kan du köpa som enkel mönster istället för i ett häfte. För att få tillgång till den digitala versionen, scannar du enkelt QR-koden på den tryckta beskrivningen, via din smart telefon med internet och skriv in din epost. Vi rekomenderar att du är en Min sida-användare för att samla alla dina beskrivningar på samma ställe, samt att du alltid då får tillgång till den sista versionen av beskrivningen om det kommer en rättelse. 

Det är viktigt att uppmärksamma sig på att man endast får köpa beksrivning tillsammans med garn till minst den minsta plagg storleken, detta gäller både för den trycka och den digitala versionen, både i webbbutik och i butik.

Köp beskrivning och garn i vår nett butik  

Du kan som tidigare köpa stickbeskrivningar och garn från vår nätbutik, med våra kollektioner från år 2024 och senare kan bli köpt både i tryck och digital utgåva. Om du köper den tryckta utgåvan, hittar du QR-koden på den sista sidan av beskrivningen som ger dig tillgång till den digitala utgåvan. Mer om detta under avsnittet. Hämta digital utgåva med QR-kod. 

Om du väljer att bara köpa en digital beskrivning med garnet, kommer du få beskrivningen med e-post, och om du loggar in på din Min sida- användare hittar du den också där. Observera att beskrivningen blir tillgänglig först när hela ordern har blivit fakturerad och skcikad från oss. Ångerrätten går bort när du öppnar den digitala beskrivningen, jf. Angrerettloven § 22 punkt n.

Du kan också välja att köpa både den tryckta och digitala beskrivningen om du önskar båda, även fast du inte har en telefon som du kan läsa av en QR-kod med. Det kommer då att komma en en varningstext som du kan bortse från, om du önskar båe digital och beskrivning i pappersform.

Hämta digital utgåva med QR-kod

Sandnes Garn-enkel beskrivningar utgivna from 2024 och framöver, finns en fyrkantig QR-kod på sista sidan. Genom att använda sin smartphones kamera till att scanna koden och klicka på följande länk som visas, blir du kopplad direkt till våran hemsida. Här kan du skriva in din epost, så att vi kan sända dig en länk för att få tillgång till beskrivningen. Utöver detta har du möjlighet att antingen logga in dig på ditt konto (om du redan har ett) eller upprätta ett nytt konto. Fördelen med att ha ett användar konto är att du kan samla alla dina beskrivningar på samma plats, samt så får du alltid tillgång till den sista versionen av beskrivningen om det kommit en rättesle. 

Var hittar jag min digitala beskrivning?

Om du har scannat in din beskrivning med QR-koden eller köpt mönstret digitalt medans du var inloggad, kommer dina beskrivningar att vara tillgängliga under fliken «Mina beskrivningar». Det är viktigt att komma ihåg att digitala beskrivningar som man köpt genom våran hemsida först blir tillgänglig när beställningen är fakturerad och klar att skickas, du får en email när detta är gjort.

Om du väljer att inte ha ett användarkonto, är beskrivningen bara tillgänglig via länken  som du får via email. Det är viktigt att du uppger rätt email, vi kan inte ändra din email vid senare.